B&B Casa Domingo

Zie ginds komt de stoomboot …

Sinterklaas en Spanje zijn in België en Nederland onverbrekelijk met elkaar verbonden, maar hier in Spanje zul je daar niet veel van merken.

Immers de Sint is geboren in Turkije en werd bekend omdat hij als weeskind van jong gestorven rijke ouders zijn erfenis niet voor zichzelf hield maar ging uitdelen aan de arme mensen.
Hij is echter nooit in Spanje geweest ! De Sinterklaas gedachte blijft echter overal dezelfde, namelijk het is beter te geven dan te nemen.

Terwijl de kinderen in België en Nederland met spanning op Sinterklaas zitten te wachten zijn de kinderen hier in Spanje druk in de weer met het schrijven van hun wensbrief aan de drie Koningen ‘ Los Reyes Magos’. Daarin schrijven ze wat ze graag cadeau willen krijgen op 6 januari. De brief wordt opgerold en met een strik erom ’s avonds op tafel gelegd, samen met een pot koffie en gebakjes voor de drie Koningen  en suikerklontjes voor de kamelen.

Hier in Malaga zijn alle winkels en straten nu al in kerststemming !! Overal wordt ruimte gemaakt voor prachtige kerstverlichting. Malaga is immers, na Madrid, de stad met de meeste kerstverlichting van Spanje !!

Op sommige pleinen vind je zelfs levensgrote, schitterend versierde Kerststallen.

Op 5 januari komen de drie Koningen officieel in de stad aan. Enorme praalwagens en kamelen rijden door de hoofdstraten van de stad en leggen het verkeer compleet stil.  ’s Nachts brengen de drie Koningen de cadeautjes langs alle huizen. Ook worden er ‘geschenken’ neergezet voor de koningen en hun kamelen (cognac, mandarijnen, walnoten en water).

Wil jij ook overdag genieten van het zonnetje en ’s avonds de prachtige feestverlichting bewonderen, kom dan eens af en boek je verblijf bij www.casadomingo.be !

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest