B&B Casa Domingo

Wandeling naar “La Concha” pittige start van het wandelseizoen

Deze wandeling loopt door een stukje prachtig natuurlandschap met een grote verscheidenheid aan bomen zoals eiken, kastanjes, dennen en ook een kleine hoeveelheid pinsapos (Spaanse den, uniek in de wereld, heeft alleen hier de ijstijd overleefd) is hier aanwezig. Daarnaast zit er ook veel wildleven met natuurlijk de wilde geit maar ook met reeën, wilde zwijnen, de civetkat, vossen en havikken.
De laatste beer werd gezien in 1571, de laatste visarend rond 1910 en de laatste wolven rond 1940.
De wandeling kan het ganse jaar door gemaakt worden maar in de herfst krijgen de kastanjebomen hun mooie bruine okerkleuren en kan men genieten van de geroosterde kastanjes of van vers geplukte paddestoelen.
Men kan hier ook een olijfgaard vinden met de typische aloreña olijf die een keurmerk kreeg voor gans Spanje. De eerste olijven (de groene) worden in september geoogst en als aperitiefhapje gepresenteerd.

La Concha (de schelp) is met zijn 1.215m het tweede hoogste punt van de Sierra Blanca. Men heeft er een indrukwekkend uitzicht op de kust van Marbella en Puerto Bañus tot aan de rots van Gibraltar en Afrika. Naar het binnenland toe heb je zicht op het meer van la Concepcion die het water verzamelt van de Rio Verde, op de sierra de Tolox met de Torrecilla (1.919m.), de sierras Prieta en Cabrilla en zelfs verdere bergen als de Sierra Tejeda inclusief de Sierra Nevada zijn van hieraf te zien !

Mocht je nog geen liefhebber zijn van wandeltochten in de bergen is de wandeling naar La Concha één van de overtuigendste argumenten om het te worden !!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest