B&B Casa Domingo

Wandeling naar het drie meren uitzichtpunt.

Deze wandeling start een paar kilometer voorbij de beroemde wandeling, het Caminito del Rey, waarvan B&B Casa Domingo bevoorrechte partner is. De wandeling loopt door de bossen en langs de meren. Onder de beschutting van de bomen is het heerlijk wandelen en af en toe is er ook de mogelijkheid om even het pad te verlaten om naar een strandje te gaan langs de oevers van de meren.

De Mirador de los tres Embalses of het drie meren uitzichtpunt bevindt zich halverwege de wandeling die een goede drie uren duurt. Het is gelegen boven de samenvloeiing tussen de reservoirs van de rivieren Turón, Guadalteba en Guadalhorce. Vanaf het uitzichtpunt kun je de verschillende dammen en waterkrachtcentrales zien die deel uitmaken van het hydrologische netwerk van El Chorro.

Het uitzichtpunt is gelegen op 486 meter boven zeeniveau  en was vroeger een topografisch controlepunt van alle hydro-elektrische infrastructuur die de rivieren beheert. Van hierboven zie je de Tajo del Cabrero (Antequera), de Pico de Huma (El Chorro) en de Tajo de la Encantada met de archeologische zone van Bobastro.

Een prachtige, niet te zware wandeling dicht bij B&B Casa Domingo met enkele onvergetelijke vergezichten. Kom je ook even kijken ?

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest