B&B Casa Domingo

Wandeling naar de Tajo de la Caina.

Vorige week zondag is Carine samen met een groepje wandelaars en onder begeleiding van een historicus deze wandeling gaan verkennen. Hoewel dit geen al te zware wandeling is die grotendeels door de bossen loopt, zorgde de stralende zon in een wolkenloze hemel toch voor een extra inspanning die de wandeling wat vermoeiender heeft gemaakt.

Je wandelt door het beschermde natuurgebied Sierra de las Nieves met zijn Spaanse zilversparren, prachtige vergezichten en panoramische uitzichtpunten die deze wandeling tot één van de pareltjes maken in dit gebied !
Maar opgepast , de naam “Tajo de la Caina” is ontleend aan een oud verhaal over ene Caina, een vrouw uit de Sierra de las Nieves, die zich “onchristelijk” gedroeg en door de inquisitie ter dood werd veroordeeld. Ze kwam echter niet op de brandstapel terecht maar werd als afschrikwekkend voorbeeld voor de bewoners van het gebied, in deze afgrond gestort !

                      Picknick aan de voet van de Tajo                                 De gids op uitkijk

Gelukkig kwam Carine heelhuids terug thuis, klaar voor een volgende wandeldriedaagse in de Engelse Cotswolds waar ze vandaag aankomt !

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest