B&B Casa Domingo

Wandeling naar de Sierra de Prieta.

Twee weken terug hebben we de regionale inhuldiging meegemaakt van onze PIT – Punto de Informacion Turistico – Toeristische dienst van onze regio, de Guadalhorce-vallei, bestaande uit zeven gemeenten (Alora, Pizarra, Coin, Valle de Abdalajis, Cartama, Alhaurin EL Grande en Almogia).

We werden samen met een tiental andere hotels, restaurants en musea geselecteerd als PIT, voor ons toch wel een hele eer want gekozen als enige niet-Spanjaarden.
Op die manier ontdekken we nu ook nieuwe pareltjes op uitnodiging van onze andere gemeenten en wordt onze informatiestand steeds uitgebreider !
Maar onze hoofdspecialisatie blijft natuurlijk de wandelingen in onze streek.
Zo hebben we gisteren opnieuw een prachtige wandeling uitgestippeld in Casarabonela over oude Romeinse heirwegen rond de Sierra Prieta met panoramische zichten op de Valle de Guadalhorce, Sierra de Robla, Pizarra, Cartama, de baai bij Malaga en bij helder weer over de met sneeuw bedekte toppen van de Sierra Nevada ! Een stevige wandeling van ongeveer zes uur door schitterende natuur.
Vandaag wordt het een kortere wandeling van zo’n vier uur in Cartama: Los Espartales. Geen al te zware wandeling met een hoogteverschil van 244 meter want vanavond staat ook nog de 5de Ruta de la Tapa de Pizarra op het programma. Een tiental bars en restaurantjes die ieder een verschillende tapa (klein hapje) aanbieden voor 1 Euro. De deelnemers geven punten aan iedere tapa en op het einde van het weekend (vanavond) wordt dan de winnaar bekend gemaakt.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest