B&B Casa Domingo

Wandeling langs de Via Verde.

Een aantal bijzondere wandelpaden worden gevormd door het Spaanse spoornetwerk genaamd “Vias Verdes” (Groene Routes).
Dit zijn oude spoorwegen, momenteel openbaar bezit, die nu in gebruik zijn als wandel- en fietspaden maar ook door ruiters kunnen gebruikt worden. Sommigen van hen zijn zelfs nog nooit in gebruik geweest als spoorweg zoals deze van Olvera naar Coripe.

 

Een wandeling van zo’n 18Km over vrij vlakke, verharde zandwegen (de vroegere treinbedding waar de rails en dwarsbalken werden verwijderd).


Zoals de meeste groene routes loopt ook deze wandeling door dun bevolkt gebied en langs enkele prachtige stukjes natuur zoals el Peñon de Zaframagon (de rots van Zaframagon) waar een kolonie van zo’n 200 stuks vaalgieren zit die men rond de rots kan zien zweven.


Een goede kilometer afwijkend van het pad kan men ook een kijkje gaan nemen naar “El Chaparro de la Vega” (beschouwd als de grootste steeneik van Andalusië).


Een prachtig stukje natuur, gemakkelijk te bewandelen door groot en klein, halfweg een herberg waar men de innerlijke mens wat kan versterken, kortom opnieuw een wandeling die we kunnen aanbevelen vanuit www.casadomingo.be.

 

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest