B&B Casa Domingo

Vogels spotten aan de monding van de Guadalhorce rivier !

Een leuke uitstap, zeker voor vogelliefhebbers, is een wandeling over het eilandje aan de monding van de Guadalhorce rivier, voorzien van verschillende wandelpaden en vele kijkhutten voor het spotten en fotograferen van vogels !
Het is een beschermd natuurgebied, in het westen gescheiden van de stad Málaga door één van de twee armen van de Guadalhorce rivier die uitkomt in zee.
Twee kilometer vóór de monding, vertakt de rivier zich immers in een vork en vormt zo een driehoek begrensd door de zee, waartussen zich een groen en ongerept eiland heeft gevormd: “el paraje natural de la desembocadura del rio Guadalhorce”.

De meest karakteristieke vegetatie  bestaat uit riet en tamarisk met in de open ruimten veelal lage vegetatie met vooral waterplanten.

De fauna bevat een rijke en gevarieerde verzameling wilde dieren voornamelijk bestaande uit vogels, reptielen en amfibieën. Je ziet er prachtige vogels zoals de ibis, flamingo, lepelaar, zwarte ooievaar, ijsvogel, zilverreiger, stormvogel, stern, meerkoet, eend en natuurlijk de meeuw 
De meest voorkomende zoogdieren zijn konijnen, de grijze spitsmuis, de veldmuis, de woelrat, wezels, bunzingen en ook enkele vossen.

Er  zijn meer dan 260 verschillende soorten vogels gespot en gezien de geringe omvang van het eiland kun je in het migreer- en winterseizoen gemakkelijk 80 verschillende soorten zien in één dag.

Heerlijk vertoeven in de natuur op een boogscheut van Málaga en dichtbij http://www.casadomingo.be !

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest