B&B Casa Domingo

Spectaculaire wandeling naar de top van de Sierra de Huma !

Eén van onze favoriete wandelingen die precies begint waar het Caminito del Rey eindigt is de wandeling naar de top van de Sierra de Huma met enkele van de mooiste 360º vergezichten en adembenemende bergtoppen in deze omgeving !

De wandeling gaat in een cirkel en start in het dorpje El Chorro met de wandeling langs de Arabische Trap,

over de Tajo del Estudiante tot aan de top van de Huma, de hoogste piek van deze streek met zijn 1.191 meter.

De ganse streek van de Sierra Huma en natuurlijk het Nationaal Park EL Desfiladero de los Gaitanes (2.016 Ha) is van een uitzonderlijke schoonheid en één van de beste gebieden ter wereld om te (leren) klimmen met wanden die meer dan 300m. hoog zijn.
Het is belangrijk om rekening te houden met de mogelijke snelle wisseling van de weersomstandigheden boven de 1.000m hoogte waardoor beneden de zon nog lekker kan schijnen terwijl het op de top hard kan regenen en waaien of er plotseling een ijskoude mist kan verschijnen die het zicht tijdens de afdaling gevaarlijk kan maken !

Hoewel er nu toeristen van over de hele wereld naar deze streek komen om het Caminito del Rey te wandelen, blijven deze voornamelijk de goed bewegwijzerde paden volgen en komen we ze zelden tegen op onze goed uitgeschreven wandelingen van Casa Domingo😎

Heb je ook zin gekregen om ook eens in één van de mooiste streken van Spanje te komen wandelen waarbij niet zelden de indrukwekkende vaalgieren, ja zelfs arenden, kunnen gespot worden maak dan gebruik van onze lentekorting: 7 nachten boeken – 6 nachten betalen.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest