B&B Casa Domingo

Semana Santa, een belevenis in Alora !

Binnenkort is het weer zover en staat gans het witte dorpje Alora opnieuw op zijn kop met het vieren van Semana Santa, de Goede Week, de week voor Pasen (In 2003 werd dit feest in Alora uitgeroepen tot nationaal toeristisch erfgoed !)

Alora is zowat het centrum in de streek voor de uitbundige viering van deze Heilige Week met iedere dag processies door de straten met beelden die het lijden van Christus en het verdriet van Maria uitbeelden.

Er zijn hier in ons witte dorpje zo’n 11 broederschappen (cofradias) elk met hun eigen heiligenbeelden die op grote vergulde platformen (tronos) worden rondgedragen door het dorp. De meest indrukwekkende processie is wellicht deze op Goede Vrijdag wanneer de lijdende Christus en de droeve Maria samen door de straten worden gedragen en op het plein “La plaza Baja de “La Despedia” afscheid nemen. Daarna wordt het loodzware platform van Christus overgenomen van de dorpelingen door een eenheid van de para’s die het beeld onder indrukwekkend tromgeroffel in looppas naar boven dragen naar de kapel van het kasteel “Las Torres”.

Het meest bekend is wellicht de viering in Sevilla, maar de plechtigheden in Malaga zijn minstens even bijzonder. De processies in Malaga onderscheiden zich door hun afwijkende Tronos, die veel groter zijn dan elders en door honderdvijftig personen gedragen moeten worden.

Wil je het van nabij eens meemaken maak dan vlug een reservatie in onze B&B Casa Domingo !

Als je deze blog leuk vindt doe je ons een plezier door hem te delen, één of meer van onderstaande knoppen te gebruiken en/of een berichtje na te laten. Dank bij voorbaat !

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest