B&B Casa Domingo

Op zoek naar de bronnen van de Thermen in Alora.

Het was een zonnige dag toen we onder leiding van historica Maria José Sanchez op zoek gingen naar de verborgen bronnen van Canca, hier in het witte dorpje Alora.
De zoektocht begon aan het monument met de gitaar bij de ingang van Alora die de bezoekers erop moet wijzen dat de wieg van de flamenco (zang) wel degelijk in Alora staat.

De tocht van zo’n 10 kilometer bracht ons langs een netwerk van bevloeïngskanaaltjes vervaardigd door de Romeinen voor hun olijfgaarden en tarwevelden. Later werden deze ook gebruikt door de Moren voor de irrigatie van hun citrusplantages. Op een privé-domein vonden we de thermen van Canca (deze thermen behoorden toe aan een vroegere Romeinse villa). Eén van de talrijke getuigen van de Romeinse aanwezigheid in dit gebied tijdens de Iste en IIde Eeuw NC. 
Rond de thermale baden kan men nog enkele nissen onderscheiden in een halve circel waarin vroeger standbeelden stonden om het geheel te verfraaien. De koudwater baden boden een ideale verfrissing in vroegere tijden. Op zo’n honderd meter hiervandaan bevindt zich een tunnel van 16 meter diep die het water naar de thermen bracht.
Als je deze blog leuk vindt doe je ons een plezier door hem te delen, één of meer van onderstaande knoppen te gebruiken en/of een berichtje na te laten. Dank bij voorbaat !

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest