B&B Casa Domingo

Naar de top van de Torrecilla !

Eindelijk is het dan zover, we hebben de top van de Torrecilla beklommen!

De Torrecilla (1.919m.) is de hoogste berg van de Sierra de las Nieves en zelfs van heel westelijk Andalusië. Het is deze berg die in de winter het uitzicht vanaf ons terras op een kerstkaartje laat lijken met zijn besneeuwde toppen.
We hadden de wandeling al een hele tijd in het vooruitzicht, maar aangezien het hier een wandeling betreft van 7 uur is het echt wel noodzakelijk om over voldoende tijd te beschikken en dus tijdig te kunnen vertrekken, iets wat bij het runnen van een B&B met het aanbieden van een uitgebreid ontbijtbuffet meestal niet lukt. Gelukkig hadden we geen probleem met het weer, het is hier namelijk al meer dan een week aangenaam wandelweer en ook voor de komende weken voorspellen ze enkel een deugddoend zonnetje :-))
Het mooie aan deze wandeling is dat men zelfs niet tot aan de top moet wandelen om al enkele panorama’s van uitzonderlijke schoonheid te zien. Men wandelt immers in het natuurpark Sierra de las Nieves. Gecatalogeerd als bioreservaat omwille van het feit dat men wandelt doorheen bossen “Pinsapos”, Spaanse dennen, uniek in de wereld. Deze dennen hebben enkel hier de ijstijden overleefd. Men treft er ook de goudarend, een felle jager en één van de meest majestueuze roofvogels ter wereld. Goudarenden maken ook spectaculaire baltsvertoningen in de lucht waarbij ze allerlei duikvluchten uitvoeren.
De wandeling is relatief gemakkelijk, langzaam stijgend tot aan de voet van de Torrecilla, vanaf dit punt gaat het echter 200m steil zigzaggend omhoog alvorens de top te bereiken. Maar daar krijg je dan ook een fantastisch 360° zicht op de omgeving met in het oosten de Sierra Nevada, daarvoor “La Maroma” en nog lager het natuurpark “Los Montes de Malaga”. Aan de zuidkant een kijk op de rots van Gibraltar en het Afrikaanse continent, de baaien van Malaga en Fuengirola en de zee.
Kortom : impressionant en één van de hoogtepunten van ons wandelarrangement !!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest