B&B Casa Domingo

Malaga de museumstad: bijna 30 musea tonen kunst !

Malaga, de schitterende hoofdstad van de Costa del Sol, heeft zijn bijnaam “ stad van de musea” zeker verdiend want naast zijn prachtig weer en mooie stranden kan je, alleen al in het historische centrum van de stad, 24 musea vinden naar ieders smaak. Dicht bij elkaar, in de vrolijke en druk bezochte straten van de stad, met een verscheidenheid waar traditie en moderniteit gecombineerd worden.

Een van de symbolen van de stad is de citadel, gebouwd tussen de achtste en elfde eeuw, een van de grootste Arabische vestingen van Andalusië. Hierbinnen is het hoofdkantoor gevestigd van het Archeologisch Museum, waar ze waardevolle stukken tentoonstellen uit de Fenicische en Romeinse tijd. Dit museum maakt op zijn beurt deel uit van het Malaga Museum.

De Plaza de la Merced wordt gekenmerkt door het Torrijos monument, een obelisk gewijd aan de generaal en zijn metgezellen die werden gefusileerd op de stranden van Malaga in 1831.

Hier ligt ook het geboortehuis van de beroemde schilder Pablo Picasso. Er bevinden zich vele kunstwerken gemaakt door hemzelf, evenals talrijke items met betrekking tot zijn verblijf in dit huis. Er vinden ook tijdelijke tentoonstellingen plaats gewijd aan Picasso en andere protagonisten van de moderne kunst. Hieronder Saartje bij het zittend beeld van Picasso.

 

Een wandeling in de oude stad zal u naar de Beatasstraat leiden. Hier is het Flamenco Museum, waar u 20 gitaren van meer dan twee eeuwen oud, rokkostuums, geborduurde zijden sjaals en diverse kunstwerken die dateren uit de negentiende en twintigste eeuw kan bewonderen.

Met de Gaona straat komen we aan het Museum voor Glas en Kristal. De geschiedenis van het glas zal u door de geschiedenis van de mensheid leiden.

De auto als protagonist: La Tabacalera is een van de meest karakteristieke gebouwen van de stad en hierin is het Automobiel Museum gehuisvest waar je allerlei activiteiten kan beoefenen die met kunst, motor, cultuur, mode en geschiedenis te maken hebben.
Bijna 100 voertuigen vormen de Maga-collectie, een nieuwe en exclusieve collectie die de esthetiek en de evolutie van de auto uit de late negentiende eeuw tot heden illustreren. En je kan er ook een bezoek brengen aan andere museumcollecties zoals de gouden jaren ’20, ontwerp auto’s, droom auto’s of een heuse motor galerie. Alle gecombineerd met oog voor detail en mooie mode tentoonstellingen.

O ja, van 28 juni tot 15 augustus kan je in Malaga ook gratis in openlucht naar een film gaan kijken. Cine Abierto Verano bestaat uit 84 projecties van 28 films op drie verschillende stranden in Malaga, aan de haven, in de stad, enz. Films als Cabaret, Ice age 4, Men in Black 3 maar ook Kuifje en de eenhoorn staan er op het programma.

 

Voor de ganse programmatie en nog veel meer info over de verschillende musea kan je steeds terecht bij www.casadomingo.be.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest