B&B Casa Domingo

Maanwandelen in El Torcal !

Het natuurpark El Torcal is zo’n 17 Km² groot en herbergt één van de mooiste en meest impressionante kalksteenformaties in Europa ! Zoiets heb je nog nooit gezien. Het wordt ook wel het maanlandschap van Andalusië genoemd en je wordt er overweldigd door fantastische kalksteensculpturen en adembenemende rotsformaties.
Het ganse gebied bevond zich zo’n honderd miljoen jaar geleden onder de zee tot de heftige bewegingen van de aardkorst deze omhoog dwongen en zo heuvels en bergen deed ontstaan tot zo’n 1.300m hoogte waarbij de kalksteen zijn horizontaal gelaagde formatie heeft bewaard. Hierdoor zijn fantastische vormen ontstaan door de erosie van regen en wind in de loop van miljoenen jaren.

De route van B&B Casa Domingo naar het park is prachtig en brengt je met de auto tot 1.100 meter boven de zeespiegel recht in het park met een grote parking, een informatiecentrum en een klein museum.
Je vindt in het park wel dertig verschillende soorten orchideeën maar het meest spectaculair zijn natuurlijk de overvliegende arenden en de berggeiten die je met een beetje geluk van dichtbij kan bewonderen.

Er zijn meerdere wandelingen mogelijk maar stevige stappers zijn aan te raden.

Wil je het van nabij eens zien maak dan vlug een reservatie in onze B&B Casa Domingo !

Als je deze blog leuk vindt doe je ons een plezier door hem te delen, één of meer van onderstaande knoppen te gebruiken en/of een berichtje na te laten. Dank bij voorbaat !

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest