B&B Casa Domingo

Literaire wandeling in Málaga, snoepjes in versvorm.

Gans de maand december baadt Málaga stad in een sfeer vol plezier en onbezorgd genieten met heel veel aktiviteiten. Met temperaturen rond de 20ºC kuierend door het historische centrum, genieten we van de kerstsfeer, gastronomie en de prachtige, indrukwekkende verlichting (600.000 LED lampen). De hoofdwinkelstraat wordt dit jaar immers verlicht door 5 bogen van 15m. hoog, 25m. lang en 8,5m. breed waardoor je de indruk krijgt door een immense gotische kathedraal te wandelen.

 

Om Málaga ook eens op een andere manier te verkennen maakten we met de leesclub van de bibliotheek in Álora in deze periode een literaire wandeling met als onderwerp de generatie van 27.
Met de generatie van 27 wordt een belangrijke groepering in de Spaanse literatuur van overwegend dichters aangeduid die voornamelijk actief waren tussen 1923 en 1936 met onder andere Federico García Lorca, Pedro Salinas, Jorge Guillén, Rafael Alberti, Gerardo Diego, Luis Cernuda, Dámaso Alonso en Vicente Aleixandre.

 

De ganse wandeling door werden er bij elke halte enkele gedichtjes voorgedragen, soms met betrekking tot de schrijver zelf maar ook dikwijls in een omgeving of met een uitzicht gerelateerd aan het gedicht.

Het was de bedoeling van onze gidse om aan de hand van de vele gedichten onze zin aan te wakkeren om vaker de stap naar poëzie te zetten.

Om te eindigen droeg ze dan ook het heel mooie “El poeta pide a su amor que le escriba” voor van Lorca. Een waardige afsluiter van een heel mooie dag.

 

Natuurlijk hebben we ook voor jullie een gedichtje gemaakt, hopelijk kunnen jullie het smaken:

Maak elke dag licht, vol optimisme, met goede moed
Het leven is echt héél kort, dus leer te genieten met grote spoed
Gezonde lucht, zon, zee, cultuur en prachtige natuur, kunnen we jullie daarmee verleiden ?
Alleen, met vrienden, familie of romantisch met jullie beiden
Laat jullie lach vlinderen als belletjes in een kristallen glas
Laat de mooie herinneringen even voorbijglijden alsof het gisteren was
Voor al jullie steun, vertouwen en genegenheid zijn we heel dankbaar
Niets zou ons dan ook meer gelukkig maken dan jullie te mogen vertroetelen het komende jaar !
 
We wensen jullie voor 2015 niets dat je in de winkel kan kopen
 maar alles waar jullie stilletjes op hopen !
 
Neem eens een kijkje op http://www.casadomingo.be, word vriend en vind onze casa leuk op Facebook, word volger van deze blog en laat hieronder eens weten wat je ervan vindt. xxx

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest