B&B Casa Domingo

Klinken met een glaasje gezondheid !

De sinaasappel is één van de meest populaire vruchten ter wereld en Spanje’s bekendste fruit. Rijk aan vitaminen en mineralen, anti-oxidant en voorkomer van vele kwaaltjes.

Met zijn lekkere smaak is het één van de eerste fruitsmaken die baby’s leren kennen en wordt hij niet alleen als fruit, sap of jam genuttigd maar gebruikt men de sinaasappel ook in koekjes, gebak, sauzen, ijs, salades, cakes, enz. (momenteel hebben we de gastromische dagen op basis van de sinaasappel in onze Guadalhorce-vallei).

In Spanje hebben we twee bekende soorten, de zoete die we eten als fruit of in salades en de bittere die gebruikt wordt in jam en sauzen. Uit de schil worden essentiële oliën getrokken.

Eén glas vers fruitsap per dag is voldoende om de aanbevolen hoeveelheid vitamine C per dag te bereiken. Het dagelijks nuttigen van een glas vers fruitsap voorkomt verkoudheden en infecties van de luchtwegen en helpt tegen depressies.

De sinaasappels in Europa komen grotendeels uit Spanje en wel uit Valencia en Andalusië.

Mocht de Sint niet voldoende sinaasappeltjes gebracht hebben of je bent benieuwd naar het land van oorsprong van deze gezonde vruchten dan kun je ook in www.casadomingo.be terecht voor een heerlijk ontbijt mét versgeperst zumo de naranja 😉

Weet dat een sinaasappel niet verder rijpt eens geplukt dus kies altijd de zwaardere sinaasappels (meer sap), let op een heldere kleur van de schil en alhoewel ze in de koelkast langer dan drie weken kunnen bewaard worden krijg je toch het meeste sap als ze geperst worden bij kamertemperatuur.

¡buen provecho!

 

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest