B&B Casa Domingo

Kleine Caminito del Rey !

Naast het spectaculaire Caminito del Rey dichtbij B&B Casa Domingo hebben we op een uurtje rijden ook de gratis, kleinere versie van het Caminito del Rey.

Net als zijn beroemde broer gaat de El Saltillo wandeling door een 150m. diepe kloof over, aan loodrechte rotswanden hangende, goed beveiligde loopbruggen. Beneden zie je de rivier Almanchares lopen die deze kloof in de loop der tijden heeft uitgesleten.

Naar de horizon toe krijg je een steeds spectaculairder zicht op de Maroma, de hoogste berg van de provincie Málaga met zijn 2.067m.

De lineaire wandeling is door iedereen gemakkelijk te lopen en start in het dorp Canillas de Aceituno. In drie uren wandel je de 8 kilometer over vrij horizontale paden heen en terug. Er zijn slechts 2 korte, steilere stukken. Voor mensen met een uitgesproken hoogtevrees kan het pad op sommige steilere stukken, waar geen veiligheidsvoorzieningen zijn aangebracht, voor problemen zorgen.

De wandeling toont heel wat spectaculaire vergezichten en loopt deels langs tuintjes en irrigatiekanalen waarin je het water kan zien en aanraken of door de leidingen hoort stromen.

Het eindpunt wordt gevormd door El Saltillos. Een reeks watervalletjes die elk op hun beurt verschillende poeltjes vormen met verkoelend water. Heerlijk als rustplaats alvorens de terugweg aan te vatten.

De wandeling eindigt bij een goed restaurantje La Maroma waar men lekker kan eten na de gedane inspanning !

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest