B&B Casa Domingo

Huilen met de wolven dichtbij B&B Casa Domingo !

Heb je al een keer wolven van dichtbij gezien in levende lijve ?

Neen ?
Bezoek dan het wolvenpark in de buurt van B&B Casa Domingo !

Een kippenvel moment, zeker als ’s avonds één wolf begint te huilen, want dan huilt al gauw gans de roedel mee ! Een halfuurtje van B&B Casa Domingo op weg naar Antequera en El Torcal, in een prachtig ongerept natuurgebied, ligt het Lobo Park. Het werd opgericht door een Duits echtpaar als een particulier initiatief in 2002 en geopend voor het publiek in november 2004. In dit wolvenpark leven verschillende wolvensoorten in een semi-natuurlijke omgeving, ze zijn aangepast maar niet gedomesticeerd. Het is de bedoeling om de wolven op een zo natuurlijk mogelijke manier te laten leven. De wolven behouden hun karakter en gedrag maar worden als pups gesocialiseerd zodat ze geen angst meer hebben van de mens en hun natuurlijke verlegenheid wordt weggenomen. Op die manier kan men op een unieke manier echt zien hoe wolven leven.

Foto genomen door één van onze gasten enkele weken terug, bedankt Erik !

Met een beetje geluk sta je oog in oog met de zeldzame witte toendra wolf uit Alaska of zie je één van de eigenaars samen huilen met de wolven om hun vriendschap te versterken ! De wolven leven in een omheind park van 40 hectare. Je kan er een vrij educatieve rondleiding meevolgen en er is een kinderboerderij.
Je leert er alles over de manier waarop de wolven communiceren, spelen, jagen en eten. Het pad is voorzien van observatieplatforms vanwaar men de wolven goed kan observeren en in nauw contact met hen kan komen. Natuurlijk kan je deze uitstap combineren met Antequera en zijn dolmen, El Torcal, het maanlandschap van Andalusië met zijn bijzondere rotsformaties en/of Fuente de Piedra met zijn flamingo’s en andere vogels. Een uitstap die zeker ook bij de kinderen in de smaak zal vallen !

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest