Ajo Blanco, de Spaanse koude soep, is na Gazpacho wellicht
één van de bekendste Spaanse soepen die voornamelijk in Andalusië zijn
oorsprong vindt. De soep is
samengesteld uit geplette en gepelde amandelnoten en look, olijfolie, water,
oud brood zonder korst, zout en soms wat azijn of citroensap. De soep wordt
geserveerd met appel, druiven, gekookt ei, enz.
één van de bekendste Spaanse soepen die voornamelijk in Andalusië zijn
oorsprong vindt. De soep is
samengesteld uit geplette en gepelde amandelnoten en look, olijfolie, water,
oud brood zonder korst, zout en soms wat azijn of citroensap. De soep wordt
geserveerd met appel, druiven, gekookt ei, enz.
Wellicht
werd de soep ook al gegeten ten tijde van de Romeinen aangezien alle
ingrediënten ook toen reeds voorradig waren. Amandelen bevatten een hoog gehalte aan eiwitten dat bijna overeenkomt met vlees of yoghurt !
Enkele tips zijn
om zowel de amandelnoten als het brood vooraf wat in water te laten weken zodat
het gemakkelijker kan gemixt worden én om de pasta reeds een dag op voorhand
klaar te maken en te bewaren in de ijskast zodat de soep ijskoud kan opgediend
worden !
om zowel de amandelnoten als het brood vooraf wat in water te laten weken zodat
het gemakkelijker kan gemixt worden én om de pasta reeds een dag op voorhand
klaar te maken en te bewaren in de ijskast zodat de soep ijskoud kan opgediend
worden !
Heb je zin
om eens te komen proeven van deze overheerlijke dorstlesser en hongerstiller ?
om eens te komen proeven van deze overheerlijke dorstlesser en hongerstiller ?
Neem eens
een kijkje op onze website http://www.casadomingo.be en boek één van onze
knusse kamers 😉
een kijkje op onze website http://www.casadomingo.be en boek één van onze
knusse kamers 😉