B&B Casa Domingo

Flamingo’s spotten in Fuente de Piedra dichtbij B&B Casa Domingo is leuk !

Ornithologie is een hobby die mensen over heel de wereld beoefenen. Ook sommige van onze gasten zijn echte vogelliefhebbers. Het bekijken en herkennen is soms een hele klus want de meeste vogels blijven niet stilzitten of laten zich niet van dichtbij observeren. Gelukkig hebben we hier in de buurt van onze B&B Casa Domingo één van de belangrijkste watergebieden in Spanje, namelijk de Laguna de Fuente de Piedra. Het is de enige plaats in Europa waar de flamingo’s regelmatig komen broeden.

Fuente de Piedra is een uniek beschermd natuurreservaat met het grootste zoutmeer van Spanje. Behalve flamingo´s huizen hier tientallen andere trek- en broedvogels, makkelijk te observeren vanuit de schuilhut rond het meer. Je ziet er meeuwen, strandplevieren, meerkoeten, lachsternen, kraanvogels, zwaluwen, etc… (meer dan 150 verschillende soorten vogels zijn er geregistreerd). De lagune (2,5 km breed en 6,5 km lang) is het enige zoutmeer in Spanje dat ook ´s zomers niet helemaal droogvalt.
Fuente de Piedra heeft een bezoekerscentrum, je kan er fietsen huren en een wandeling van ruim anderhalf uur langs het meer maken.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest