B&B Casa Domingo

Eerste tentoonstelling in CAC Málaga van Michaël Borremans

In het Centrum voor Hedendaagse Kunst (CAC) in Málaga loopt tot 17 januari 2016 de tentoonstelling Fixture van de Gentenaar Michaël Borremans.

Het is zijn eerste expositie in Spanje met 35 werken uit de laatste 15 jaar welke een mooi overzicht geven van zijn evolutie. De zeer realistische, gedetailleerde schilderijen verraden een groot vakmanschap waarbij de figuren meestal worden geplaatst in een vervreemdende setting van donkere schaduwen.

Michaël Borremans is een opvallend figuur die ook gekend is voor zijn tekeningen en films. Hij ontwierp de hoes van de plaat Vantage Point voor dEUS, een theaterkostuum voor de produktie “Over de bergen” van Josse de Pauw, hij speelt gitaar in een groepje The Singing Painters en schildert altijd in zijn beste kostuum en nooit op wit papier.

Gefascineerd door de Spaanse barok neemt hij een voorbeeld aan Velásquez maar ook de films van David Lynch en Stanley Kubrick of de fotografie zijn een grote inspiratiebron voor hem.

Hij ziet zichzelf dan ook niet zozeer als een schilder pur sang maar via het schilderen kan hij het beeld best vormgeven. Hij schildert immers geen portretten maar toont een, nog steeds voortdurend, universeel verhaal waarin onderwerp en omgeving niet chronologisch bij elkaar passen maar tijdloos worden door hun tegenstrijdigheid. Archetypes met een hoek af die de aandacht trekken en de kijker achterlaten met fascinatie, irritatie, stilte, schoonheid, droefheid, mysterie, realiteit of fantasie maar nooit onverschillig.

Heb je ook zin gekregen om kennis te maken met deze uitzonderlijke kunstenaar en de heerlijk bruisende stad Málaga, boek dan een weekje in http://www.casadomingo.be en profiteer deze en volgende maand nog van onze promotie: 7 dagen boeken = 6 betalen !!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest