B&B Casa Domingo

Duizelingwekkende wandeling in El Chorro: Caminito del Rey

“Het wandelingetje van de koning”, die benaming kreeg het smalle pad door koning Alfonso XIII die na een bezoek aan deze prachtige streek in het begin van de vorige eeuw dit pad wilde verkennen. Een pad dat op een duizelingwekkende manier doorheen een natuurlijke kloof loopt genaamd “El Desfiladero de los Gaitanes”.
Administratief maakt het pad en de kloof deel uit van de gemeenten Alora, Ardales en Antequera. El Chorro is een deelgemeente van Alora.
Het wordt in vele boeken aangemerkt als één van de mooiste en aantrekkelijkste gebieden van Spanje/Andalusië/Malaga.
De impressionante kloof is uitgesleten door de Guadalhorce rivier, heeft een totale lengte van 3 kilometer, een diepte tot 300 meter en een breedte van minder dan 10 meter op sommige plaatsen. Hij wordt bewaakt door een kolonie vaalgieren die met hun majestueuze vleugels de kloof doorklieven.
Het pad is echter op verschillende plaatsen niet meer begaanbaar en dus zijn nu de werkzaamheden gestart om dit prachtige pad door de kloof in al zijn glorie te herstellen.

Wij bieden nu al 2 schitterende wandelingen aan in de directe omgeving van de kloof.

Bij de wandeling “Sierra de la Huma” komt men na een uurtje stappen door de bossen aan een trap in de rotsen waar men kan genieten van adembenemende panorama’s. Op het einde wacht een lekker restaurantje met prachtig zicht op de kloof.

De andere wandeling start aan de meren en brengt ons naar de bovenkant van de kloof waar men de kolonie vaalgieren die zich laten zweven op de thermiek in al hun pracht kan bewonderen .
Men kan ook zwemmen in de meren (in de lente en vroege zomer tussen de waterschildpadden), kayakken of waterfietsen op de meren en ook daar zijn twee goede restaurantjes waar men na gedane inspanningen kan genieten van een heerlijke maaltijd en een verfrissend drankje met schitterend zicht op de meren.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest