B&B Casa Domingo

De wereldberoemde straatkunstenaar Obey bedekt in Málaga voor de tweede maal een gans appartementsblok met vrede !

In amper 7 uur maakte de internationale straatartiest zijn tweede gigantische muurschildering in Málaga en dit juist vóór de opening van zijn grootste museum tentoonstelling ooit in het CAC Málaga.

De Amerikaanse straatartiest Shepard Fairey, beter bekend als ´Obey´, heeft in Málaga een 20 meter hoog kunstwerk geschilderd. Het is een afbeelding van een strijdster boven het woord ´Vrede´ niet ver van de plaats waar hij in november 2013 het kunstwerk ´Vrede en Vrijheid´schilderde.

Het is een aperitiefje  voor de grootste retrospectieve tentoonstelling van Obey ooit die nu loopt in het Museum voor Hedendaagse Kunst (CAC) in Málaga, ´Your eyes here´. Er worden zo´n 300 werken van de kunstenaar getoond die een overzicht geven van zijn werk gedurende de laatste 25 jaar. Hij zal niet de enige straatkunstenaar zijn die aan bod komt in het CAC want ook van de straatartiesten D*Face (die ook al een gigantisch schilderij maakte naast dat van Obey) en de Franse artiest JR worden werken tentoongesteld en dit tot zondag 27 september 2015.

Over het onderwerp straatkunst versus museumkunst zei Obey: “Als je in de straat werkt is kunst daar waar de mensen leven en juist dat kan mensen inspireren om eens naar een museum of kunstgalerij te gaan om het vakmanschap en het idee achter de werken te leren appreciëren.”

Zin om deze werken live te zien en de gratis tentoonstelling in het CAC te bezoeken, boek dan vlug logies op http://www.casadomingo.be

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest