B&B Casa Domingo

Camino mozarabe naar Santiago de Compostela.

De pelgrim zocht in vroegere tijden eerst de veiligste weg en dan de route met de beste logies. Aangezien Casa Domingo nog niet bestond in die tijd loopt er geen pelgrimsroute langs onze casa maar uiteraard zijn er in de loop van de geschiedenis wel meerdere pelgrimsroutes ontstaan naar Santiago de Compostela. Eén daarvan is de “Camino Mozarabe de Malaga” die door de Mozarabiërs (de Spaanse christenen onder Moors bestuur tijdens de Reconquista) werd gebruikt. Zij dienden immers langs Cordoba te passeren om toelating te krijgen van het Emiraat om door te reizen in de richting van Compostela.
De route loopt van Malaga over Antequera – Baena – Cordoba – Mérida – Caceres – Salamanca – Zamora – Orense naar Santiago de Compostela.

Het is wellicht één van de zwaarste pelgrimroutes door de hoge temperaturen in Andalusië en Extremadura waardoor lange dagtrajecten door open veld heel uitputtend zijn én door de soms hevige regenval waardoor een grote omweg nodig is om de door modder en grondverzakkingen weggespoelde paden te vermijden.
Carine gaat maandag opnieuw een stukje (18Km) van de totale route (1.248Km) wandelen in onze buurt, namelijk van Almogia naar Villanueva de la Concepcion. Een verslagje hiervan volgt later.

We wensen eenieder die mee wandelt een “Buen Camino” !

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest