B&B Casa Domingo

Caminito del Rey, het meest spectaculaire wandelpad van Europa gaat volgend jaar opnieuw open !

In een kloof van 300 meter diep hangt aan de bijna verticale wanden, zo’n 100 meter boven de Guadalhorce rivier, het 3 Km. lange en 1 meter brede wandelpad El Caminito del Rey (het wandelingetje van de koning).

Momenteel is de toegang verboden met zware boetes (6.000,-EUR) voor wie betrapt wordt.
Het pad werd gebouwd tussen 1901 en 1905 en het was koning Alfonso XIII die in 1921 het pad zijn naam gaf bij de inhuldiging van de dam Conde del Guadalhorce.

Het verstrijken van de tijd en een gebrek aan onderhoud eisten echter hun tol en gaven het pad de beruchte reputatie van gevaarlijkste pad in Europa met talrijke ongevallen (waarvan sommige met dodelijke afloop).

 

Volgend jaar, in 2015, zal het pad echter terug toegankelijk zijn dankzij de inspanningen van de Junta de Andalucia, de provincie Málaga en een ploeg gespecialiseerde arbeiders die het pad terug herstellen en veilig maken.

Wens je ook eens te wandelen, zwevend in de lucht, dichtbij een van de grootste klimwanden van Europa en met de vaalgieren als onafscheidelijk gezelschap klik dan nu reeds op onze “Vind ik leuk” Casa Domingo facebookpagina hiernaast en blijf op de hoogte van de vorderingen van deze spectaculaire werkzaamheden !

Tot in 2015 met vele groetjes van http://www.casadomingo.be 😉

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest