B&B Casa Domingo

Bobastro terug onder de aandacht !

Een nieuw boek over de legendarische figuur Umar Ibn Hafsun (zoon van Hafsun) brengt Bobastro weer tot leven.  De voorstelling van het boek van Virgilio Martinez Enamorado kreeg na de lunch een vervolg met een bezoek aan de mozarabische kerk (eind 9e Eeuw) als symbool van 50 jaar verzet tegen het emiraat van Cordoba onder begeleiding van historicus Virgilio en archeoloog Pedro Cantalejo Duarte.

Zoals wel vaker het geval is bij geschiedschrijving werd in het verleden de rol van Umar Ibn Hafsun als verzetstrijder en verdediger van de zwakken sterk geromantiseerd. Een beeld dat vandaag wordt bijgesteld door een panel van universiteitsprofessoren van Madrid, Granada en Barcelona samen met één van ’s werelds meest prestigieuze Middeleeuwen-specialisten, professor Roberto Marin van de universiteit van Costa Rica,

en dit voor een 250-tal geinteresseerden (waaronder Carine) hier in onze streek.

Al gauw wordt duidelijk dat er niet alleen menslievende belangen in het spel waren maar dat onze held zelf de ambitie had om niet minder dan zijn eigen dynastie in het leven te roepen.

Wens je ook eens een kijkje te nemen op deze mythische plekken dicht in de buurt van de meren van El Chorro en van www.casadomingo.be reserveer dan vlug een kamer. We laten de Middeleeuwen herleven !

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest