B&B Casa Domingo

Begeleid wandelarrangement, voor ieder wat wils !

Zoals beloofd hierbij een voorbeeld van een mogelijk wandelarrangement onder begeleiding van Yves voor minimum 6 personen:

Dag 1 : verwelkoming door Yves en Carine met een glaasje cava en versnaperingen. Naar gelang het aankomstuur mogelijkheid tot verkenning van het witte dorpje Alora, inwandelen naar de top van El Hacho (de berg achter Alora), tennissen of wat genieten aan het zwembad.
Dag 2 : Sierra de Valle de Abdalajis, een stevige bergwandeling onder begeleiding van Yves met prachtige vergezichten en overwachte ontmoetingen met de berggeitjes.
Dag 3 : Rustige wandeling onder begeleiding van Yves, deels door de bossen vanaf de Puerto Martinez naar Grajo (1.293m) in de Sierra de Alcaparain. Bij helder weer zien we onderweg zelfs de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada.
Dag 4 : Rustdag met mogelijkheid om de trein te nemen naar Malaga of een kort wandelingetje in El Torcal of gieren spotten aan de meren in El Chorro of… of …
Dag 5 : Onder begeleiding van Yves wandelen we naar de Top van de Enamorados (1.777m) in de Sierra de las Nieves gekend voor zijn Pinsapos (=de Spaanse den, uniek in de wereld, heeft enkel hier de ijstijd overleefd). We volgen er de route van de ijsgaarders, mannen die in vroegere tijden het ijs verzamelden in putten aan de noordzijde van de berg om zo tot aan de zomer over ijs te kunnen beschikken.
Dag 6 : Onder begeleiding van Yves wandelen we over een oude Romeinse heirweg naar de wandelpiste rond de Sierra de Prieta met een prachtig ommetje langs de Puerto Jacara naar de Vivero.
De avond wordt afgesloten met een paëlla aangeboden door het huis. Tijd om de voorbije week even te evalueren en vanaf het terras alle Sierra’s die beklommen werden even te situeren.
Dag 7 :  Voor het huiswaarts vliegen nog even de innerlijke mens aansterken met een stevig ontbijt waarbij de beroemde eitjes niet kunnen ontbreken 🙂

Het betreft hier een voorbeeld van een zuiver wandelarrangement voor één week, maar natuurlijk zijn er ook talloze andere opties mogelijk met meer dagen, meer cultuur of meer ontspanning; aan jullie de keuze. Wij stellen het arrangement samen volgens jullie wensen !

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest