B&B Casa Domingo

Antonio Banderas en Semana Santa in Malaga.

Op Palmzondag, dit jaar op 24 maart, rond 10u00 kan men een wel zeer boeiende processie zien. Antonio Banderas loopt dan immers mee met de broederschap of cofradia de Lagrimas y Favores als majordomus. Hij is één van de drie herders die er moeten op toezien dat de tweehonderd dragers van de loodzware trono (heiligenbeeld op houten draagbalken) zonder kleerscheuren door de straten van Malaga worden geleid.
 
Antonio komt graag naar Malaga tijdens Semana Santa want hij werd hier geboren, zijn ouders trouwden in de kerk van zijn broederschap en hij werd er gedoopt. Het is een unieke manier om zijn vroegere speelkameraden nog eens terug te zien die hij anders nooit meer zou zien.
 

 Samen met zijn vrouw, de filmster Melanie Griffith, en hun dochter komt hij ieder jaar de heilige week voor Pasen naar Malaga om ook het door hem voorgezeten fonds toe te lichten aan de pers. Een fonds dat 190 families voorziet van eten en drinken via een heel goedkope supermarkt waar alles verkocht wordt aan 25% van de oorspronkelijke prijs. Het eten en drinken wordt dus niet gratis uitgedeeld om op die manier iedereen in zijn waardigheid te laten door deze families ook te laten winkelen en kopen zoals iedereen. Bedoeling en hoop is dat dit voorbeeld ook zou worden overgenomen door andere verenigingen.

 In de stad geraken met de auto of parkeren is een hele opgave maar gelukkig kan je vanuit www.casadomingo.be gemakkelijk met de trein (35 minuutjes) naar het centrum van Malaga om er te genieten van de muziek, de optochten en een authentiek stukje Spaanse cultuur.

Droom je ook al van …

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest