Fr  -  En  -  Es
  Welkom
  Kamers
  Prijslijst
  Arrangementen
  Fotogalerij
  Alora en omgeving
  Activiteiten
  Huurwagen
  Routebeschrijving
  Contact
  Links 


 

Wandelen in Andalusië bij Belgen

Begeleid wandelarrangement, voor ieder wat wils !

1/ We bieden wandelarrangementen aan onder begeleiding van Yves voor minimum 6 personen.

Hierbij een voorbeeld van een mogelijk wandelarrangement:

Dag1: verwelkoming door Yves en Carine met een glaasje cava en versnaperingen. Naar gelang het aankomstuur mogelijkheid tot verkenning van het witte dorpje Alora, inwandelen naar de top van El Hacho (de berg achter Alora), een spelletje tennis of wat genieten aan het zwembad.

Dag2: Sierra de Valle de Abdalajis, een stevige bergwandeling onder begeleiding van Yves met prachtige vergezichten en onverwachte ontmoetingen met de berggeitjes.

Dag3: Rustige wandeling onder begeleiding van Yves, deels door de bossen vanaf de Puerto Martinez naar Grajo (1.293m) in de Sierra de Alcaparain. Bij helder weer zien we onderweg zelfs de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada.

Dag4: Rustdag met mogelijkheid om de trein te nemen naar Malaga of een kort wandelingetje in El Torcal of gieren spotten aan de meren in El Chorro of...of...

Dag5: Onder begeleiding van Yves wandelen we naar de top van de Enamorados in de Sierra de las Nieves gekend voor zijn pinsapos (=de Spaanse den, uniek in de wereld, heeft enkel hier de ijstijd overleefd). We volgen er de route van de sneeuwgaarders, mannen die in vroegere tijden het ijs verzamelden in putten aan de noordzijde van de berg om zo tot aan de zomer over ijs te kunnen beschikken.

Dag6: Onder begeleiding van Yves stappen we over een Romeinse heirweg naar de wandelpiste rond de Sierra de Prieta met een prachtig ommetje langs de Puerto Jacara naar de Vivero. De avond wordt afgesloten met een paëlla aangeboden door het huis. Tijd om de voorbije week te evalueren en vanaf het terras alle Sierra's die beklommen werden even te situeren.

Dag7: Voor het huiswaarts vliegen nog even de innerlijke mens aansterken met een stevig ontbijt waarbij de beroemde eitjes niet kunnen ontbreken :-)

Het betreft hier een voorbeeld van een zuiver wandelarrangement voor één week, maar natuurlijk zijn er ook talloze andere opties mogelijk met meer rust, meer cultuur of meer ontspanning.

Wij stellen het arrangement samen volgens jullie wensen !


Wens je een kamer te reserveren of wat meer informatie te ontvangen stuur ons dan een mailtje:Casa Domingo
We sturen zo snel mogelijk een definitieve bevestiging per mail !
Created by K-web