Fr  -  En  -  Es
  Welkom
  Kamers
  Prijslijst
  Arrangementen
  Fotogalerij
  Alora en omgeving
  Activiteiten
  Huurwagen
  Routebeschrijving
  Contact
  Links 

De ideale uitvalsbasis voor het ontdekken van het échte Spanje !
De vele bezienswaardigheden en de prachtige natuur laten eenieder toe om zijn vakantie aan te passen aan de eigen smaak. Er zijn wandelingen voorhanden voor beginnelingen en gevorderden. Prachtige culturele steden. Lekkere restaurantjes. Een treintje dat vanuit het dorp niet alleen naar Málaga rijdt maar ook de kustlijn verbindt van Torremolinos, Benalmadena tot Fuengirola !


 Álora

Casa Domingo is centraal gelegen in één van de mooiste wandelgebieden die Andalusië rijk is. Het dorpje Álora is een “pueblo blanco”, dat tegen een helling ligt en uitziet over tarwevelden, citrus –en amandelbomen en olijfgaarden.
In Álora vind je de tweede oudste kerk van heel Spanje; de Iglesia de la Encarnación, op de Plaza Baja de la Despedía.
Iedere maandag, tijdens de wekelijkse markt vullen kraampjes de straten waar je groenten, fruit, textiel enz. kan kopen.
Op de hoogste van de beide heuvels van Álora ligt het Arabische Castillo, dat dateert uit Fenicische tijden, versterkt werd door de Romeinen en later verbouwd werd door de Arabieren tot een bijna oninneembare vesting. Daar kan je ook genieten van een uitzonderlijk zicht op de vallei van de Guadalhorce rivier.
In de onmiddellijke omgeving vind je verschillende natuurparken, zoals El Chorro, El desfiladero de los Gaitanes en de ruïnes van Bobastro waar het heerlijk wandelen is. Iets verder bevinden zich de Embalses de Guadalhorce; prachtig gevormde stuwmeren van het zuiverste water waar je zo een duik in kan nemen.

Álora is een perfecte uitvalbasis om verschillende plaatsen te verkennen en de wondermooie natuur te ontdekken. Het dorp ligt precies in het midden van wat wordt genoemd de “gouden stedendriehoek”: Córdoba, Granada en Sevilla.

 El Torcal
ð 40km van Álora – 40 minuten met de wagen
Het Parque Natural del Torcal bestaat uit een enorme brok kalksteen, die door de wind en de regen de vreemdste vormen heeft aangenomen. Hier heeft John Wayne veel van zijn films gemaakt. Het park is een paradijs voor biologen; er zijn vossen en wezels, arenden, haviken en gieren. Ook vind je er zeldzame planten en bloemen terug.

 Antequera
ð 40km van Álora – 40 minuten met de wagen
Antequera is een drukke handelsstad en het commercieel centrum in het dal van de Guadalhorce rivier. Van de 36 te bewonderen kerken, mag je de Iglesia de Nuestra Señora del Carmen zeker niet missen.
Een paar kilometer buiten het centrum liggen op twee verschillende sites drie indrukwekkende dolmen (4000 à 5000 jaar oud) waarvan de geschiedenis middels een video wordt getoond.

 Ronda
ð 70km van Álora – 1 uur met de wagen
Ronda is één van de meest spectaculair gelegen steden van Spanje. Het oude stadje is door een enorme kloof van bijna 100 meter diep in twee gespleten. De pittoreske weg ernaar toe is via het natuurpark "Sierra de las Nieves" door de Unesco in 1995 uitgeroepen tot Biosfeerreservaat wegens zijn in de wereld unieke "pinsapos" (coniferen).

 Málaga
ð 40km van Álora – 35 minuten met de wagen of met de lokale trein
De bruisende havenstad Málaga is de op één na grootste stad van Andalusië. Je kan er onder andere het Museo de Picasso gaan bezoeken. Ook het Alcazaba van Málaga is zeer indrukwekkend. Op een heuvel direct achter het Alcazaba liggen de ruïnes van het Castillo de Gibralfaro, een 14de eeuws Moors kasteel. Van hieruit heb je een prachtig zicht over de oude stad, de haven en de stierenarena van Málaga.

 Córdoba
ð 155km van Álora – 1u45 met de wagen
Midden in een bijna desolaat landschap vind je Córdoba. De oude stad ligt rond de Mezquita, de Grote Moskee, aan de oevers van de Guadalquivir. Het is één van de belangrijkste Islamitische monumenten van Europa. In de omgeving van de Mezquita vind je de Joodse wijk of Judería met zijn synagoge. Een wandeling door deze buurt geeft je het gevoel in de Middeleeuwen te zijn. Smalle straatjes, waar de auto’s geen toegang hebben, geheime nissen, ateliers waar de zilversmeden sieraden maken…
Het Alcázar de los Reyes Cristianos met zijn schitterende tuinen is zeker ook de moeite waard.


 Granada
ð 140km van Álora – 1u45 met de wagen
Granada staat vooral bekend om zijn Alhambra. Het Alhambra is een vesting dat door de Moren gebouwd werd op de top van een heuvel in Granada. Aangezien dit door veel mensen wordt bezocht, raden we je aan op voorhand de tickets te boeken. Zeker in het toeristisch seizoen zijn de meeste tickets reeds maanden op voorhand verkocht.

Dit kan via de website: La Alhambra
Alhambra General - dan klik je op de dag - dan geef je het aantal tickets op - het tijdstip 's morgens of 's namiddags - je krijgt dan een voorstel voor het bezoek van de Nasrid-paleizen (de tuinen kan men immers vrij bezoeken maar voor de paleizen moet men zich binnen het halfuur aangeduid op het ticket aanbieden aan de paleizen om deze te bezoeken). Dan kun je je contactgegevens en kredietkaartgegevens invullen.
Het best is om 's namiddags te kiezen, zo kun je zonder stress naar Granada rijden en eventueel ook eerst nog even de stad verkennen.

 Sevilla
ð 200km van Álora – 2 uur en 15 minuten met de wagen
De hoofdstad van Andalusië is een compacte stad met een rijke geschiedenis. Veel van de belangrijke bezienswaardigheden liggen in of vlak bij het centrum op de linkeroever van de Río Guadalquivir. Je kan er onder andere de kathedraal en La Giralda, Reales Alcázares en het Museo de Bellas Artes gaan bezoeken. Er zijn nog vele andere gebouwen die zeker de moeite waard zijn een bezoekje te krijgen. Het is een adembenemende stad!

Wens je een kamer te reserveren of wat meer informatie te ontvangen stuur ons dan een mailtje:Casa Domingo
We sturen zo snel mogelijk de definitieve bevestiging per mail.

 

Created by K-web